Існує чимало рецептів салату "Табуле", арабського походження. Завжди готую його літом, коли багато свіжих овочів і зелені. У мене сьогодні салат з кус-кусом, також люблю цей салат готувати з булгуром.
Ингредиенты
- крупа кус-кус 150 г.
- помідори 2 шт.
- огірок 2 шт.
- суміш прованських трав 0,5 ч.л.
- сіль за смаком
- пару зубчиків часнику
- сік лимона 0,5 шт.
- олія оливкова 2 ст. л.
- зелень свіжа
- мелений чорний перець за смаком
До крупи додаю суміш прованських трав і дрібку солі, заливаю кип'яченою водою 1:1. Накриваю миску кришкою і залишаю на 10 хвилин.
Тим часос готую овочі. Помідори і огірки вимити, нарізати невеликими шматочками. З помідорів за бажанням попередньо, можна зняти шкірку.
Часник дрібно нарізати.
Замість огірків можна використати відварений свіжий зелений горох)))
Готову кашу, полити соком половинки лимону, додади ложку олії, гарно перемішати за допомогою вилки/ложки.
У глибокій мисці вимішати всі складові салату. Додати улюблену зелень, ложку олії. Приправити сіллю та свіжомеленим перцем.
У мене нажаль сьогодні не було листя петрушки, тож я додаю лише подрібнену зелену цибулю.
Також можна додати листя м'яти, я у салаті її не дуже люблю)))
Смачний літній салат готовий. Перед подачею до столу охолодити пару годин у холодильнику)))
Комментарии
следить за комментариямиОбожаю этот салат и очень часто летом его готовлю. Заменяет в жару полноценный обед, когда не хочется ни мясного, ни горячего. Я в него не добавляю огурцы, а только помидоры и еще добавляю мяту.
я чомусь не дуже люблю м'яту в салатах, так само не склалось у мене з кінзою, а петрушка через засуху, ще дуже маленька))) тому зелені краще додати побільше, ніж у мене на фото сьогодні))) а під кінець літа я ще солодкий перець додаю в салат
Египет с Турцией дома!
+ швидко, корисно і смачно
Смачний салат
дякую))